27 May 2013

În Brighton dar nu la plajă

Ce se poate face în Brighton dacă nu mergi la mare sau la pier (care e cam același lucru)? Se poate merge la (în?) The Lanes unde, spre exemplu, se pot vedea cu grafitti-uri cu mare și pier.
Brighton

Glumesc, eu căutam de fapt un Bansky. Bine căutam e mult spus - mai mult speram să dau peste el din greșeală pentru că nu-mi luasem indicații offline. În schimb am găsit multe grafitti-uri, unele cu precădere pe cutiile de circuite electrice și de telefonie...


...altele mari cât o clădire.
Dar să lăsăm vopseaua pe pereți. Iată vopsea pe alte lucruri...reclaim the street, mor de râs, nu mai pot.

Apropo de râs, credeați că britanicilor nu le plac manelele? Ba bine că nu! Doar să fie în cantitate mică și atunci devine simbolul orașului. Indo saracen style my ass. Liești-Ivești style: Turnulețe-turnulețe.

Dar e ok, în spate are un parc cu veverițe impertinente care sunt obișnuite să îți ia din mână prezumtivele alune. Se vede veverița ninja în imagine?
Dar ziceam de The Lanes...e vorba de o zonă pietonală cu magazine și restaurante unde...well, se poate merge la magazine și restaurante. Nemaivăzut aș zice.

Oricum preferabil vântului câinesc de pe plajă dar până la urmă neimpresionant.

Brighton-ul de joi la pranz nu e foarte captivant dar suspectez că se poate generaliza această observație.

Ups, m-a auzit și mi-a trimis vreme nașpa aici în Italia. Must dig out the umbrella-ella-ella-hey.

Acuma nu vreau să fiu nașpet și să-mi bat joc de bietul oraș fără motiv. Motivul există și anume că nimeni sănătos la cap nu ar trebui să meargă în Brighton la sub 15 grade (adică aproximativ 1 lună pe an, probabil). Am fost așa afectat de doza de frig de pe plajă că se transmite în scris.
Ei acum în mai cred că abia se dezgheață, dau ghioceii, chestii din astea...
Mi-am scurtat plimbarea, am preferat să merg să mă plimb un pic prin Londra decât să mai îngheț pe malul Atlanticului.
Plimbarea va fi ultimul episod londonez, de restul experienței v-am povestit deja.

No comments:

Related Posts with Thumbnails