31 July 2013

Via dell'Ironia

Acum ceva timp, ho girato un po Milano. Și am dat peste această Via dell'Ironia. Dacă o pot asemăna cu ceva, atunci aș putea să spun că e Arthur Verona al lor deși cred că Arthur Verona e de fapt Strada Ironiei pentru noi. E o stradă, pe numele ei adevărat Corso di Porta Ticinese, care dă glas artiștilor de stradă.
Via dell'Ironia

Una dintre plăcile cu numele fictiv: Via dell'Ironia, non e una conseguenza, e una necessita. Necesitate sau nu, strada are pagină de facebook.
Via dell'Ironia
Toată lumea participă - mă refer la comercianții de pe această stradă, care pun la dispoziție obloanele metalice ale vitrinelor pentru operele de artă stradală. De fapt, nu prea au de ales. La Milano ori o cedezi de bună voie, ori o găsești dimineață sluțită cu ceva semnătură.
Via dell'Ironia

Nici o problemă, se poate semnătură și peste opera de artă pentru că, nu-i așa, spray-ul meu minte nu are.
Via dell'Ironia

La verdura realta - ahahahah.
Via dell'Ironia
Asta e ceva gen Kissing policemen a lui Bansky? Nu știu...
Via dell'Ironia

Dar nu e limitat totul la obloane metalice, sunt și locuri dedicate ideilor de tot felul. Din câte îmi dau seama, fiecare pune acolo ce-i trece prin cap, un fel de Speaker's corner.
Via dell'Ironia

Via dell'Ironia
Nu înțeleg această tendință cu grafitti-uri de hârtie sau nu știu cum să le zic. Cert este că în loc să apară un desen frumos făcut cu spray-ul cu vopsea, se lipește o hârtie cu desenul dorit. De ce? E mult mai rapid și poți fugi? Sau poate anumite persoane nu știu să deseneze cu spray-ul? Cele de hârtie mi se par mult mai făcătură și oricum n-au cum să țină mult. În plus, e un fel de a trișa - imprimanta poate să scoată chestii mult mai elaborate (și poate nu originale) decât poate face mâna omului. le-am văzut și pe la Paris și pe la noi dar...nu înțeleg.
Via dell'Ironia
Și apropo de hârtie - una cu niște definiții simpatice din care menționez:

SEDUZIONE: La creativita che ci permette di uscire dalla nostra prigione mettendoci l'altro.

MAI E SEMPRE: Ora

IMMAGINAZIONE: Il prato quando incontra il cielo.

HANDICAPP: La distanza tra cio che siamo e cio che accettiamo di essere.

NECESSITA: Alibi potenziale di ogni nostra scelta.

GELOSIA: Non voler essere i soli a dipendere dal nostro io. Di cosa siamo piu gelosi? Del non possidebile.

SOSPETTO: Il dubbio che si fidanza con la certezza.

AGGRESSIVITA: La nostra paura quando mostra i denti allo specchio.

VIOLENZA: La nostra paura quando tenta di farsi coraggio e non ci riesce. Lo strumento piu sicuro per garantire conseguenze inevitabili alla nostra stupidita.


Via dell'Ironia

Altfel, Via dell'Ironia e o stradă frumoasă care duce de la Navigli (despre care o să povestesc într-una din dățile viitoare) la Duomo (care la fel, va fi fi victima unui articol următor). Vă las mai jos niște imagini dovadă, preferata mea e cea cu tramvaiul trecând prin poarta de cetate.
Via dell'Ironia

Via dell'Ironia


Via dell'Ironia

Via dell'Ironia

Via dell'Ironia

1 comment:

Danut said...

Si ei au probleme cu desenele de pe pereti

Related Posts with Thumbnails