04 October 2013

All inclusive

Astă vară - damn it! deja vara asta e "astă" - Miscellanea a avut plăcerea să încerce un pic de all inclusive pe tărâmuri românești. Nu știu câți vajnici reprezentanți ai acestei categorii misterioase sunt pe la noi, însă am înțeles că e printre puținii. Cum nu a fost vorba de vreo colaborare, nu dăm nume. 

Conceptul e simplu - locație izolată care ar trebui să conțină tot ce ai nevoie ca să nu pleci de acolo. În alte țări se adaugă și incentive-uri de genul sălbaticilor care atacă tot ce trece de șanțul de apărare. La noi nu poate fi vorba de așa ceva, poate doar niște maidanezi sau niște maneliști din campingul de alături. În fine, contra unei sume fixe, ai totul (sau aproape totul) inclus.
De exemplu, plaja e semiprivată și poți să folosești șezloangele...șezlongurile...chaise-long-urile, da așa - fără să plătești. Atâta doar că trebuie să ai la mână brățara care denotă apartenența la tribul all inclusive.
Camerele sunt mai mult apartamente - noi am văzut interiorul unuia de 4 camere. Din ce am înțeles raportul preț calitate nu este foarte avantajos, mai ales ținând cont că unele treburi sunt autohtone gen dușul care inundă camera sau depărtătoarele de gresie care nu au mai fost scoase la chituire. Dar așa e fain să stai la etajul 7 în balcon să vezi marea.
În materie de distracție, complexul încearcă să satisfacă toate nevoile - un parc destul de mare pentru copii, bar în piscină, lazy river, magazinașe. Pentru o familie cu copii cred că poate fi comod. Dacă vrei liniște (nu chirăială)...well, mai bine nu. Am văzut scene de groază la masă cu mii de balauri care nu și-au dormit somnul de prânz și se manifestă în consecință.

Ah și am ajuns la ceea ce voiam - masa la all inclusive. Treaba e românească, în general n-au voie cei din afară dar contra sumei potrivite se poate intra. Acum, eu nu am cu ce să compar că n-am fost prin afară la așa ceva însă nu pare să fie ce am mai auzit. E mâncare foarte variată, specifiv libanez, chinez, clasic românesc...cam ce vrei. Mâncarea se prepară pe loc - și asta crează niște ambuteiaje și cozi pentru că toată lumea vrea mici, toată lumea vrea pâinici proaspete. Apropo de pâinici proaspete, erau fantastice, probabil cel mai bun lucru de acolo. 

Partea cea mai proastă pentru mine este faptul că totul este la discreție (carne, pâinici, inclusiv dulciurile). Copiii se băteau cu micii pe care nu-i mâncau, de exemplu. Eu nu mă băteam cu micii probabil din cauză că nu-mi rămâneau. Pe scurt, pentru cineva care nu înțelege foarte bine ce înseamnă a te abține de la mâncare, e un loc foarte, dar foarte, periculos. Singurul lucru care mai atenuează un pic impactul este aglomerația care la ore de vârf te face să-ți piară cheful de așteptat la rând la cotlete de berbecuț. Oricum, masa la ora de vârf la all inclusive e un spectacol în sine.
Locația e no man's land-ul dintre Mamaia și Năvodari. Pompos îi spune Mamaia Nord așa cum probabil și cei din Ciolpani zic că sunt din București Nord. Lately se fac niște cozi impresionante - mai ales din cauza oamenilor impresionați de carele alegorice ale cluburilor din Mamaia. "Uaaa, fomei! Mai bine să încetinesc că n-am mai văzut așa ceva".
Una peste alta, dacă vă țin buzunarele, mergeți (la anul, adică. Redacția își exprimă adâncul regret că articolul nu a văzut lumina tiparului mai devreme pentru a fi util în timpul sezonului ce tocmai s-a încheiat). Eu n-aș mai merge ca n-am (încă) încredere în mine că nu cedez la pâinici. Oricum, mă gândesc să scriu un articol despre metoda de slăbit Miscellanea. Ce ziceți, vă interesează?
PS: Știu că poate fi derutant, însă articolul de mai sus e un pamflet și trebuie tratat ca atare.

2 comments:

Vlad said...

nu esti inca atat de batran si blazat incat sa-ti placa all-inclusive-ul si sa nu mai auzi oracaielile kinderilor.

Andrei C. said...

Mai dureaza dar nu mult. Cum ziceam, painicile alea...

Related Posts with Thumbnails