15 October 2013

Sunny London

Nu este un oximoron, este cu adevărat posibil. Am văzut şi eu week-end-ul acesta. Prognoza era de 13 grade, şanse de ploaie 60% şi cer înnorat. Instead we got this:
Sunny London

Am luat biletele la reducere de la Wizz. Stai cu dinţii în genunchi 3 ore într-o atmosferă de tren de navetişti (somnoroşi, dimineaţa e muuult mai bine decât seara) dar hei! - e doar 250 de lei până la Londra. Cât dai atâta face, more on that later. Postul acesta e cu suare, cu henergie pozitivă, deci nimic de rău. Zeeeen!

Peste toată Europa cam erau nori, chiar şi la aterizare la Luton a fost ploaie. Însă după ce am luat shuttle-ul am început să vedem o rază de speranţă şi când am ajuns în sfârşit la Victoria Coach Station...
Sunny London
Da, era soare în Londra. Nu este vorba de Photoshop, chiar era soare. Bine, scuzaţi culorile, am dat în Vibrance ca surdu-n clopot. Plus, LCD-ul nu m-ajută, tre să fac ceva şi la capitolul acesta. Ce ziceam? Ah da, soare la Londra...
Sunny London
Uite că acum nu-mi aduc aminte dacă prima oară când am păşit în Londra am prins nişte soare...parcă da. Dar parcă nu era aşa lumina. Deh, îmbătrânesc, nu mai ţin bine minte. Ia să-mi citesc blogul să văd...
Sunny London
Mda, a fost soare şi chiar cer mai senin. Dar deh, amintirile mă părăseşte. Şi vai ce poze oribile făceam, teroare. Şi ce ramă!...în fine.

Nu o să vă dau detalii despre shuttle, orare, oystere, metrouri, preţuri. Dacă asta vreţi, the search must go on. De asemenea, Top 10 gratis în Londra nu se găseşte aici. Ce pot să vă zic însă e despre un loc cu sushi foarte bun. On second thought, I will keep it for myself.

Am făcut un traseu clasic ca să zic aşa, pe malul Tamisei. Ochiul lui Sauron, ne-a vegheat o perioadă.
Sunny London

La început am găsit Londra aşa cum o ştiam într-o zi ploioasă, adică mai liniştită, mai pustie. Era doar ora...
Sunny London
Am văzut mai târziu cum au ieşit hoardele de turişti de sub toate pietrele, ademeniţi fiind de aerul primăvăratic. N-am mai văzut Londra în halul acesta de aglomerată.
Sunny London
Am mers, la insistenţele mele, la Borough Market pentru un fel de mic dejun format din diverse tipuri de carne prăjită (mai mult un prânz decât un mic dejun).

Apoi am ieşit din nou la Tamisa şi am salutat HMS Belfast.
Sunny London

Au avansat cu construcţia de astă primăvară. Şi se pare că au realizat visul lui Arhimede - parcă el era cu oglinda uriaşă de dat foc la nave la depărtare, nu? Au reuşit să facă asta - numai că au topit un Jaguar...vedeţi aici.
Sunny London

Salutări Tower Bridge, nu te-am mai văzut de astă primăvară!
Sunny London
Salutări şi ţie Tower of London, stai liniştit, nu te vizitez nici de data asta.
Sunny London

Am trecut podul...
Sunny London

...şi am dat o raită prin St. Catherine's Docks.
Sunny London
Eh, cu aşa vreme să te tot plimbi prin Londra.
Sunny London
După aceea am trecut prin faţă pe la Tower of London unde am înotat în turişti...
Sunny London
...ca să vedem Tower Bridge deschis. Nu l-am mai văzut deschis -  de data asta era pentru Dixie Queen, o navă cu zbaturi care a venit să ia nişte turişti.
Sunny London
Mda, am avut noroc, ce să zic. Tot un fel de serendipity. Să vedem cât ţine...
Sunny London
Mai la vest, sub Big Ben. Double Decker-ele astea nu mi le amintesc, cred că-s model nou. LED DRL and stuff, nice. Not sure about the black pirate patch thing though...
Sunny London
Da, salutări şi lui Ben, din păcate nu putem să stăm. Avem un autocar de prins  ca să mergem să vedem nişte pietre faimoase.
Sunny London

6 comments:

Alexandra said...

Foarte fain! Mi-ai facut ceva dor de Londra.. :) Cat ati stat?

Deci sa inteleg ca urmeaza ceva stonehenge? :D :D

"Ia să-mi citesc blogul să văd..." :))) Fix asa fac si eu uneori. Batranetile astea... :))

Andrei C. said...

O sa fie si niste henge, da. Am stat 1 noapte, asa cum se cuvine pentru o evadare de genul acesta.

Vlad said...

nu, nu asa.
incepi, asa cum zice si alexandra, sa te bosorogesti. unde-s comentariile acide? unde-s ironiile?

a fost fara sare si piper!

anyhow... nice pics... :)

Andrei C. said...

Ah eram sigur ca asta vrea publicul. O sa vina la partea a doua...

Alexandra said...

Ah, nu, eu ziceam ca SI EU am imbatranit si fac exact ca Andrei, tre sa ma uit pe propriul blog sa vad ce am scris despre x lucru, ca nu mai tin minte :)))

Dar da, Andrei, ce sa faci, dupa ce ti-ai facut un brand, nu poti dupa aia sa te inmoi, lumea vrea ce i-ai dat pana acuma :))

Sa vezi la mine, ii doare fix in pix ca am fost eu la bai termale si prostii dinastea, ei vor munte, munte MUNTEEEE, sa vada ca ma chinuuuui! :P

Going said...

Sunny si London nu prea se pupa daca e sa ne gandim putin, insa e placut sa vezi chiar daca unii dintre noi ar spune ca e loc de ceva mai mult soare.

Related Posts with Thumbnails