04 March 2008

La mare de 1 martie

După o oarecare perioadă de stagnare, Miscellanea revine cu activităţi specifice şi anume deplasările mai lungi sau mai scurte, de obicei fără un alt scop în afară de relaxare.
Dat fiind că vremea a fost neobişnuit de bună pentru această perioadă şi pus şi simplu pentru că s-a ivit ocazia, în week-end-ul trecut am dat o fugă până la mare. Din motive de lăsat oameni la aeroport, oameni care au plecat într-o „excursie” de 4 luni în Sarkozia (cu accent pe o), la 6 eram deja pe autostradă.
Odorizantul e din stocul de acum 2 luni cu ocazia ultimei ieşiri serioase. Nu cred că există odorizante cu Constanţa altfel cred că luam să avem pentru data viitoare. În fine, drumul a decurs normal, pe la 7.30 fotografiam semne de „Interzis fotografiatul” în faţă la CNE Cernavodă, pe la 8 eram la Medgidia şi pe la 8.30 ieşeam din Constanţa spre staţiuni. Asta pentru că hotărâsem că mergem până la Vama Veche mai întâi. Cum însă drumul cel mai scurt nu apoape niciodată şi cel mai interesant, am făcut un ocol prin Techirghiol unde am făcut o pauză.
Am uitat să menţionez că previziunile meteorologice erau sumbre pentru un week-end la mare, adică cer acoperit, vânt şi şanse de ploaie. Dimineaţă la ora 9 la Techirghiol nu era nimic din toate cele de mai sus. Doar cer albastru care să contrasteze frumos cu mestecenii din parc.
Ce se vede prin tufiş?
Releul Tuzla, pe care nu l-am mai văzut de 10 ani, releu care era de fiecare dată pentru mine un reper care mă anunţa că mai e puţin până la mare.
De la Techirghiol am mers direct la Mangalia, unde am oprit din nou la un Petrom pentru provizii. După indicator nu mai era mult şi aflam ce e cu chestia asta numită Vama Veche (da, nu mai fusesem niciodată niciodată „în Vamă”).
Va urma...

No comments:

Related Posts with Thumbnails