18 March 2008

4tuning/Rally

Aşadar rămăsesem la expoziţiile 4tuning Days şi Rally Days. Una din expoziţiile astea avea asociate şi ceva demonstraţii cu burnout-uri, acrobaţii şi alte chestii ce implică abuzul unui vehicul, nu contează cu câte roţi. N-am avut răbdare să aştept pentru fiecare event în parte şi ce am văzut, am văzut cu greu din cauza mulţimii.

Motocicleta imediat după o sesiune de vaporizat cauciuc...
...şi maşina după ceva asemănător.
A se observa două detalii: 1. Maşina se resimte după abuz, în sensul că i-a sărit cauciucul stânga spate. 2. Dar ce sunt acelea de sub maşină? Am mai auzit eu că maşina compensează pentru alte chestii mai mici, dar nici chiar aşa. Apropo de maşină, cică e un Nissan Silvia cu 430 de căluţi.

Până la urmă am intrat în pavilionul cu expoziţia 4tuning. Acolo am găsit o multitudine de maşini modificate, care mai cu bun gust, care mai dubios. De la maşini scumpe cum ar fi Lamborghini şi Range Rover la Dacia 1310 şi Trabant.
Nu ţin minte nici o maşină ca ieşită din comun pentru că acolo comun e greu de definit. Toate erau vopsite funky, toate aveau cauciucuri subţiri şi suspensii lăsate. Totuşi am văzut un Subaru Impreza bleu pe care l-am mai văzut acum 3 săptămâni în Constanţa în Piaţa Ovidiu şi care mi-a lăsat o impresie bună (în afara caracterelor japoneze, sau ce erau alea, pictate pe ea). Mă rog, eu sunt subiectiv când vine vorba despre Impreza.

Ce mai era pe acolo? A, da! Accesorii nenumărate: jante care mai de care mai interesante...
...căşti cu model...
...şi multe cupe. (VTM Insane Cup – mă mir că nu i-au zis Rabid Cup).
Ah da, şi prezenţa feminină...
Dacă la SMAEB fetele arătau chiar cuminţele, în pavilioanele de faţă ceea ce se urmărea era look-ul „de carter” iar în cazurile mai grave, deşi nu erai în piaţă, ajungeai să te întrebi „Oare unde e peştele?”.

O imagine reprezentativă pentru eveniment ar fi asta:
Far de maşină ceva mai veche, tunată (are pleoapă) şi domnişoară îmbrăcată provocator sprijinită de maşină, toate văzute printr-o jantă mult prea strălucitoare.
Apropo de chestii provocatoare...

Cam asta a fost cu 4tuning Days şi cu Rally Days. A fost exact ce mă aşteptam să fie şi cred că şi-au atins obiectivele. La un show de tuning maşinile trebuie să fie joase, colorate aiurea, muzica nu poate fi altfel decât tare şi fetele mai mult sau mai puţin vulgare. Nu zic că e bine sau rău, doar că asta îmi vine în minte când e vorba de tuning.

No comments:

Related Posts with Thumbnails