20 February 2013

Kaiserlich und Königlich: Kacjak

Termenul de Travel Serendipity eu l-am inventat dar se pare că îl pot folosi prea rar. Probabil că dacă ar fi prea des şi-ar pierde semnificaţia. Rămăsesem cu povestea la o manevră de dreapta intempestivă în căutare de hrană (şi potenţial plajă). Le-am găsit pe amândouă, faine tare.
Corabia piratilor
Kacjak e un fel de mic sat de vacanţă situat aproape de podul care merge pe insula Krk. Nu sunt indicatoare spre el pentru că practic toată coasta e un lung sat de vacanţă şi trebuie doar să-ţi alegi unde să te opreşti. Drumul naţional merge pe coasta muntelui destul de sus dar Kacjak e chiar pe mal aşa că se coboară mult printr-un labirint abrupt de străzi, pensiuni, magazine, etc.
Stop
Nu prea sunt hoteluri, sunt campinguri şi case de vacanţă sau camere de închiriat.Ne simţeam un pic ciudat pentru că erau numai localnici - oameni veniţi în vacanţă dar numai maşini de Croaţia. Parcă nimerisem ca nişte vizitatori într-un bar din Vestul Sălbatic. Renaultul cu numere de România nu ajuta la prima impresie.
Sobe
Totul e un pic înghesuit şi am găsit loc de parcare abia la camping - dar măcar era la umbră.
Kacjak pier
Am găsit şi un mic restaurant de familie cu 6 mese pe malul mării şi am comandat...cevapcici! Adică micii noştri, more or less. Chestia e că am tot mâncat cevapcici şi plescavita (practic acelaşi amestec dar în altă formă) în vacanţa asta dar aici la Kacjak i-am mâncat pe cei mai buni. Şi cât am aşteptat să-i facă am mers la plajă pe terasele din faţa localului.
Kacjak beach

Kacjak boats
Şi asta pentru că Kacjak nu are plajă - e doar malul stâncos care coboară abrupt în mare. Avantajul este că stânca nu murdăreşte apa cum o face nisipul şi mâlul la noi - aşa că apa e clară şi limpede. Dezavantajul e că trebuie să stai pe ciment turnat.
Kacjak sea

Boats
După masă am mai lenevit un pic la plajă...dar nu puteam să stăm toată ziua pentru că ne aştepta cazarea nişte sute de kilometri mai la sud. Aşa că am mers să aduc maşina...şi pe drum spre camping am zis că fac eu o poză în care soarele să aibă raze. Zis şi făcut numai că am uitat apartul pe F18 şi toate pozele de pe coasta croată din următoarele ore aveau să fie făcut la ISO3200.
Star
Pentru că da, asta urmează, episodul cu drumul care urmăreşte coasta Croată cu Adriatica în dreapta.

9 comments:

Alexandra said...

Ah hahahahaha! Taci tu ca e bine, tu macar ai ce prelucra, eu am facut toate pozele fara card in aparat :))) Stai sa vezi ca public si eu azi :P Tare ametiti mai suntem. Dragostea asta.. :)))

Andrei C. said...

Da auzi...cum? Ca scrie pe ecran in chenar colorat "cannot record, no card sau ceva". Cel putin la Canon asa face. Plus, nu te uiti la poza dupa ce faci poza?

Alexandra said...

Hă hă, ma uit doar uneori la poza dar culmea! Iti inregistreaza ultima poza! Atat! Si mereu scria peste ultima! Si ba da, scrie pe eran ca nu am card, dar nu ma trage si de nas :)) Cine sa observe? Mai ales cand batea soarele in ecran (nu aveam vizor la F3)....

Andrei C. said...

Ahahahaha. Go Sony!

Alexandra said...

Ah, n-as schimba acuma sony pentru niciun alt aparat doar pt ca sunt eu ametita. Mi s-a mai intamplat de atunci de 2 ori: 1 data m-am prins ca n-aveam card fix inainte sa urc cu telecabina spre babele (noroc ca nu m-am prins sus) si a trebuit sa cumpar un rahat de card la supra pret din Busteni, si o data cand iar am facut vreo 20 de poze fara card. Noroc ca am putut sa le fac din nou.

Si uite asa mi-am facut obiceiul (daca tot am mai multe carduri, cumparate tot asa.. ca uitam acasa..) ca imediat ce scot un card din aparat si il bag in laptop sa copiez poele, sa pun un alt card la loc in aparat. Problem solved.

Vlad said...

pare pitoresc locul... dar pacat ca nu are plaja... in adevaratul sens.

@Alexandra... am si eu o intrebare, poate stupida: de ce scoti mereu cardul din aparat? de ce nu transferi direct...

Alexandra said...

Ma obisnuisem de la vechiul aparat, cand nu aveam cablu. Plus ca e mai comod sa scot cardul.. Dar acuma presupun ca as putea face asa..

Andrei C. said...

Eu de exemplu il scot pentru ca cititorul de card e de catva ori mai rapid ca aparatul. Dar am o multitudine de carduri si e greu sa raman fara...

Unknown said...

Masks get a very long IN ADDITION TO illustrious history. They were taken widely intended for theatrical and other purposes with Greece Mask IN ADDITION TO Rome throughout the sixth century B.C. throughout your current medieval period, throughout Rome, masks were intended to practice hedonism with out being identified via one's neighbors. Even clergymen, in the course of the actual period, consumed mask for similar purposes. ones styles ALONG WITH designs regarding masks can then may be changed throughout the centuries but your current purpose remained your own same: in order to either disguise or even protect ones face.

Related Posts with Thumbnails