12 January 2012

Travel Serendipity - Antequera

Travel serendipity se referă la acel moment dintr-o călătorie când dai peste un loc complet neaşteptat pe care nu l-ai căutat şi nu ţi-ai imaginat că există. Momentul poate fi sau nu acompaniat şi de o vreme/lumină/eveniment neobişnut. Ca atunci când am dat peste cascada Bigăr. Sau când am dat peste Vestpollen, în Lofoten. Sau ca în cazul de faţă, Antequera.

Se făcea că eram în mijlocul Andaluziei pe un drum cam secundar căutând un anume obiectiv. Cu soarele în faţă am intrat într-o localitate care dormita fiind ora siestei. GPS-ul insista să merg înainte, prin centrul istoric pe unde tronau semne de interzis aşa că a trebuit să fac nişte acrobaţii ca să ies la liman. În sfârşit ieşit din sat, am aruncat o privire în stânga în timp ce drumul urca pe coasta unui deal.
Am întors în primul loc disponibil şi am ieşit din maşină. E mare lucru ce poate să facă o lumină bună pe un peisaj şi aşa frumos.
Toate cadrele le-am tras din aceeaşi poziţie şi abia acasă am descoperit că aveam dubluri la toate. Waa, ce faină e biserica aia. Waa, turnul acela pe fundal de case...
...dar şi casele cu muntele în spate. Ah turnul ăla. Ah ia uite şi biserica (evident aceeaşi biserică ca şi mai devreme, doar că încadrată un pic altfel).
În esenţă aş fi putut lua o singură panoramă şi fiecare detaliu să-l decupez din ea. Aparent păţesc asta în faţa anumitor peisaje/scene :)

N-am stat pentru că aveam un tren de prins seara însă Antequera mi-a rămas în minte. Dacă asta e Andaluzia, mai vreau.

3 comments:

Alexandra said...

:))) Ooo daaa, cunosc prea bine faza cu dublurile! Asa fac si eu! Numa ca eu am dubluri, tripluri, cuadrupluri sau cum naiba s-o zice :)) Si acasa are loc un proces foarte complicat de alegerea a celei mai bune poze din alea 2, 3, 4, 5 care sunt la fel :))

Misto tare travel serendepity asta :) Nu stiam ca asa se cheama. Sau ai inventiat tu asa un termen si o definitie ad hoc? :)

Andrei C said...

Pai nu stii ca sunt deschizator de drumuri? Normal ca eu am inventat asta, ieri seara. Desigur pentru o taxa modica oricine poate folosi aceasta notiune :)

Alexandra said...

Aha, am inteles! Bun asa! Mai faci si tu un ban cinstit! :)

Related Posts with Thumbnails