12 January 2012

El Caminito del Rey

Filmuleţul cu El Caminito del Rey a fost popular acum câţiva ani. Deşi nu aveam intenţia să-l parcurg decât dacă l-au refăcut, am mers până acolo măcar să văd locul.
Pe scurt, Caminito del Rey este un fel de cărare artificială pe un perete de stâncă la 100 de metri înălţime. El a fost construit la începutul secolului pentru lucrătorii de la barajul din apropiere şi a primit numele din cauză că a fost vizitat de regele Alfonso XIII. O curiozitate este că a fost construit de către marinari pentru că aceştia erau obişnuiţi cu înălţimile.


Starea curentă este una deplorabilă ceea ce îl face foarte periculos şi foarte atrăgător. Nu există balustrade şi în multe locuri lipseşte podeaua de beton şi trebuie să faci echilibristică. Există totuşi un cablu metalic de-a lungul traseului de care te poţi asigura dacă ai echipamentul potrivit. Ce zici Alexandra, te bagi? E ca o via ferrata :)

După mai multe accidente fatale, traseul a fost închis oficial. Neoficial e încă accesibil, dovadă fiind multitudinea de filme de pe youtube. Vestea bună e că în iunie 2011 guvernul Andaluziei a alocat bani pentru refacerea acestui traseu dar va mai dura 3 ani.

Eu am ajuns de peste deal ca să zic aşa, dar mi-aş fi dorit să nu. Drumul era nu secundar ci terţiar, am încasat nişte cratere şi lăsături în asfalt de credeam că înnoptez acolo. For the record, drumul dintre El Chorro şi Valle de Abdalajis e de evitat sau de abordat cu mai mare atenţie.


Din păcate de jos nu se vede mare lucru, doar părţi din traseu.



A fost o curiozitate pentru care am făcut un ocol destul de mare. Însă tot mai aveam destul timp până la plecarea trenului din Malaga. Aşa că teleap, teleap spre Malaga, poate mai prindem nişte lumină.

5 comments:

Liliana said...

În 3 ani îl refac, deci! Mişto.

Alexandra said...

Uaaaaaaaa, cat de tare-i asta frate! Da nu prea m-as baga, ca la via ferrata nu sunt sanse sa fuga stanca de sub picioare.. :P

Narcisa said...

aoleo de când visez la drumul ăsta. cred că ajung şi eu anul ăsta. :D

Vlad said...

genial traseul... :) breathtaking...

Andrei C said...

He he Narcisa, sa nu te prinda potera :) cel putin pe una din partu am senzatia ca trebuie sa treci pe domeniul hidroelectrica locala. Eu m-am intalnit cu o mare poarta cu accesul interzis.

Related Posts with Thumbnails