15 January 2012

Mirador de San Nicolas

Granada, ca un oraş care se respectă, are un loc de unde vizitatorii îl pot vedea de sus. Nu mă refer la Alhambra, ci la Mirador de San Nicolas. Bonus, de la Mirador poţi vedea Alhambra, dacă nu bate soarele oribil din direcţia sa aşa cum a fost la mine.


Cartierul se cheamă Albaicin (am aflat de curând) şi e patrimoniu mondial pentru că păstrează specificul maur. Mai puţin interesat de moştenirea culturală, singura mea grijă era să mă urc în autobuzul corect. Am aplicat tactica folosită şi în Gibraltar adică urcat în primul şi întrebat dacă e bun şi dacă nu, care e (tehnica se aplică în locurile în care hărţile din staţii sunt absolut neinteligibile).

Şi de fapt ceea ce urcă la San Nicolas nu e un autobuz ci o furgonetă pentru că străzile sunt prea înguste. Ce înseamnă înguste?

Din păcate de la mirador de San Nicolas nu se vede toată Granada pentru că e orientat spre Alhambra oarecum.

Veşti bune însă, nu e singurul mirador.
Într-adevăr, există şi alte privelişti decât Alhambra.


De acolo de sus e evident cât de mare e catedrala care pare monstruoasă pe lângă orice altceva.
Păi să coborâm...direcţia generală: în jos.
Vegetaţie specifică.
Şi alte aspecte din Albaicin, ca să închei. Până la urmă am stat câteva ore - cum ziceam, deşi în imagini pare senin, în 40 de minute de la pozele astea stăteam sub o copertină şi studiam cum să ajung la autobuz ca să recuperez maşina şi să plec.





Ce să zic, pare de revenit şi văzut mai pe îndelete. Dar sunt atâtea de văzut în alte părţi :)

Două sfaturi pentru Granada: Nu intraţi cu maşina în centru că luaţi amendă şi  luaţi în considerare că vizitarea Alhambrei se face cu programare (nu obligatoriu însă e posibil să nu fie loc).

Gata cu Granda/Veleta şi sud Spania în general. Urmează Valencia, Paris, Madrid, Zurich, Berna, Basel, Neuchatel - nu neapărat în ordinea asta :)

6 comments:

Liliana said...

Ha ha, Alhambra îmi aminteşte de mine alergând la prima oră a dimineţii să prind loc ... În fine, ca turistul nebun. S-a meritat până la urmă, adică mie mi-a plăcut. Ce nu mi-a plăcut e tam-tam-ul făcut în jurul ei şi dez-organizarea.

ps. se poate face programare on-line. E mai decent, mai înţelept.

Andrei C. said...

Mda, mie nu-mi plac chestiile astea cu alergat sau stat la coada. :)

Corwin said...

Care e faza cu masina in Granada? Trebuie lasata la "margine" chair daca este cu numar de Spania?

Andrei C said...

Nu chiar la margine insa exista un perimetru in centru in care nu ai voie, doar cei cu permis. E funny pentru ca daca ai hotel in centru dai la receptie numarul de inmatriculare si ei il dau mai departe la politie ca sa nu iei amenda. Se aplica mai ales la masini de spania pentru ca daca ai nr de ro ma indoiesc ca o trimit acasa. In schimb te opreste prima patrula si te intreaba de sanatate.

Vlad said...

i hate graffiti...

Andrei C said...

Eh, aparent e o forma de arta. Cred ca ai observat si tu ca la noi e inca light treaba cu vopseaua. In lumea civilizata e mult mai des intalnit as zice.

Related Posts with Thumbnails