07 June 2013

LIN-FRA - Colecția e completă

Mda, am încercat toate rutele de zbor înspre și dinspre Milano - și Frankfurt era cel care lipsea la apel. Așa că într-o zi de vineri m-am prezentat la Linate pentru operațiunile de check-in, cum se zice.  
Linate
Dat fiind ca zburam cu alianța dujmană, nu m-am putut bucura de luxul (ahem, bullshit) lounge-ului de la Linate. În schimb  am stat să mă uit la avioane...
Linate
Îmbarcare cu autobuzul, desigur pentru că Linate e un fel de Băneasa. Dar oricum ar fi e genial față de Malpensa. Oficial el se cheamă Aeroportul Enrico Forlanini dar i se spune Linate așa cum Otopeni-ul va mai fi cunoscut mult timp așa în loc de Henri Coandă.
Linate
"It's nice to fly with friends again" zice-se. Lufthansa a trimis un Boeing 737-300 vai de steaua lui - să vedem dacă trece munții.
Linate
La decolare suntem pe poziția 3 în spatele unui Embraer și a lui Isola di Pantelleria - am început să mă întâlnesc cam des cu avionul acesta. Oricum ar trebui să meargă repede...
Linate
...sau nu. Pentru că după ce pleacă Isola di Pantelleria cine știe cine unde, urmează la aterizare încă vreo 3 avioane care au 3-4 minute între ele. Mă consolez că prind primul meu fum de cauciuc.
Linate

După decolare apucăm să facem câteva manevre...
Linate

...și intrăm în nor. Ce Alpi? Ce apus? Nori, doar nori...
Linate

Iar la Frankfurt nu e mult mai bine.
Frankfurt

Totuși am apucat să văd zgârie norii și turnul de televiziune - probabil prima mea amintire despre altceva decât România de pe o casetă video filmată de bunicul meu în 1989. Acum am ajuns să-l văd cu ochii mei, ce-i drept, cam de departe.
Frankfurt
Iată-l, în depărtare...
Frankfurt
Aterizat la Frankfurt...aeroportul e wow. Nu știu de ce mi-a lăsat o impresie mai puternică decât CDG-ul desi terminalele sunt mai...colțuroase...mai germane. Avioanele par să aterizeze și să decoleze în toate direcțiile (are 4 piste).
Frankfurt

Sunt tot felul de "Băieți Mari" ca A340-600, 747-800...n-am văzut nici unul dintre cele 10 A380-ul ale Lufthansa - decât în formă de machetă...
Frankfurt

A trebuit să schimbăm terminalul și am folosit tunelul - fără covoarele rulante ar fi durat o veșnicie.
Frankfurt

Zborul de legătură spre OTP l-am prins fără probleme. Am decolat după asfințit de pe pista așezată perpendicular pe celelalte - e un pic ciudat să vezi cum rulează spre tine avioanele la decolare dar...cred că știu ei nemții ce fac. Restul zborului a fost fără evenimente, în afara unei furtuni cu fulgere văzută de deasupra - un spectacol impresionant. Din fericire nu a fost nevoie să coborâm prin ea.

2 comments:

Vlad said...

o sa ajungi ca bosorogii aia de adorm inainte sa decoleze avionul si sunt treziti dupa ce se goleste avionul :)

Andrei C. said...

Been there. Cand dormi 2-3 ore inainte de asta e foarte probabil. Totusi senzatia aia de gol in stomac cand incepe coborarea are darul sa ma trezeasca intotdeauna.

Related Posts with Thumbnails