05 February 2012

Interlaken

Cumva în mintea mea Interlaken era asociat cu un circuit de Formula 1. Aveam eu oarece dubii deoarece nu auzisem de Marele Premiu al Elveţiei dar nah...conexiunea exista. Faptul că de fapt circuitul se cheamă Interlagos şi e în Brazilia nu prea conta.
Interlaken e de fapt o staţiune destul de posh de lângă Berna situată, aşa cum îi zice şi numele, între două lacuri - Brienz şi Thun. Ceea ce trece prin Interlaken este râul Aare şi uneşte cele două lacuri după care pleacă mai departe să creeze peisaje frumoase la Berna.

Eu eram în trecere spre ale mele pasuri însă am oprit o jumătate de oră în Interlaken şi nu-mi pare rău.
Peisajele sunt speciale...eu n-am urcat că nu am avut timp însă arată ceva de genul ăsta. O altă chestie interesantă la care m-am gândit dar pentru care nu am avut timp şi nici nu m-aş fi îndurat să dau banii este o călătorie cu trenul până la gara de la cea mai mare altitudine din Europa: Jungfraujoch, la 3454m. Un bilet ar fi costat fără reducere vreo 180 de franci elveţieni într-o vreme când francul se bătea cu euro. Am zis pas, pe data viitoare.
Într-adevăr, Interlaken este în umbra unui munte măreţ numit Jungfrau şi care face parte dintr-un trio faimos: Eiger, Monch şi Jungfrau. Eu am văzut Jungfrau în contrejour la 11 dimineaţa însă cu o lumină bună priveliştea trebuie să fie faină tare.
Revenind la Interlaken, plimbarea mea s-a limitat la strada principală de lângă gară. Cea cu magazine de ceasuri şi bricege. Doar ceasuri şi bricege.


Ah da, şi pe lângă râu un pic...
N-am idee de preţuri (deşi dacă mă iau după acelea la tren, sunt piperate) însă o vacanţă în zonă nu suna deloc rău.

5 comments:

Liliana said...

180 iepuri ... nu tocmai ieftin! Se mai poate ajunge si cu masina in aceeasi gara de la 3000+m?

Andrei C said...

Nici o sansa. Trenul urca ultima bucata printr-un tunel sapat in stanca, tunel cu ferestre. Sus e ghetar, nici o treaba pentru masina.

Alexandra said...

:)) Pai de ce crezi ca e asa scump trenul? fiindca isi permit! :)

Pentru mine trenul ala deocamdata e considerat "din filme" adica am vazut asa ceva doar in filmul cu Eiger (Northface) si o sa ramana asa pentru ceva timp :P

Misto tare pozele cu apa. Nu stiu...seamana cu lacuri pe care le-ai mai fotografiat prin pasuri. Le faci tu ceva la poze de arata asa, sau nu stiu cum naiba de arata asa misto :P

PS. Ce nu mi-ai zis bre CA CAnd iti bate lumina in obiectiv se cheama contrejour, ca m-am chinuit de vreo cateva ori pe blog sa explic, ca prostii :))) Ce vrei daca eu nu stie din astea...

Andrei C said...

Ala din film cred ca e acelasi tren.

Apa aia are intradevar un aspect laptos, nu stiu de ce. O fi avand legatura cu pietrele printre care se scurge din ghetar, n-am idee.

Eh, eu abuzez oarecum de termen, dar da, ideea e sa bata tot timpul soarele din spatele tau cand faci poza altfel iese cah.

Alexandra said...

Pai da, e acelasi tren!

Related Posts with Thumbnails