14 February 2012

Amintiri din vară

August 2011, mai exact 14. Week-end-ul de ferragosto, toată lumea pe drum. Sărbătoare în mai toate orăşelele cu centre închise. Aşa am ajuns eu în Sospel, la 20 de kilometri de mare. Am decis că nu mai merg la mare, o iau spre nord, spre Italia. Dar până atunci trebuia să ies din Sospel. Mai jos, o aventură pe sens interzis pe o stradă foarte îngustă.


Explicaţie: Făcuseră ei nişte căi alternative pe nişte sensuri unice dubioase însă la un moment dat am ajuns într-o parcare care părea să nu aibă nici o ieşire - altele decât pe sens interzis. Enervat de chestia asta am ales opţiunea "sunt ei proşti şi aşa au vrut să iasă" în loc să zic "ăştia sigur nu sunt proşti, ia să mă mai uit eu încă o dată după o ieşire". Am fost cu maşina chiar până în ceea ce s-a dovedit mai târziu a fi ieşirea însă am zis că nu are cum să fie aia, pare să fie curtea omului.

Aşa că, dă-i înainte cu curaj pe interzis. Datul înapoi a fost un mic coşmar datorită străzii înguste. Din faţa mea venea o franţuzoaică cu fiica şi i-am făcut eu semn să stea un pic să o întreb. De fapt a fost foarte politicoasă, mi-a spus râzând din prima că să nu fie discuţii, eu am intrat pe intrezis. Eu i-am zis că ştiu dar ca eram disperat că nu ştiu pe unde să o iau. Păi, prin centru. Pai nu că e închis. Ah, da, poor tourist, hai ca te ajutăm noi. Şi mi-a arătat pe unde. Nu eram singurul confuzat, erau şi alţii în parcarea aia care se roteau ca muştele.

Resurse:
Niam niam niam.
Scotlaaaaand! Freeeeeeedom!

6 comments:

Liliana said...

Ge-ni-a-l! Cum ai filmat în timpul ăsta?!

Andrei C. said...

E acelasi setup din Norvegia. Un GoPro lipit de parbriz.

Liliana said...

WTF is gopro.com? :D
Mişto chestie!

Alexandra said...

:))) Misto tare filmuletul! Eu cred ca lesinam sa trebuiasca sa dau cu spatele pe acolo!! :)))

Bine, cred ca totusi ma agitam putin in piata inainte sa intru pe un interzis! Tz, tz, tz!! :)

Andrei C. said...

Crede-ma, am facut doua ture de piata. Ce+i drept, as fi putut sa ma dau jos si sa investighez. In fine, ce-a fost, a fost. Amintire.

Alexandra said...

Adevarul e ca am sesizat din proprie experienta ca e cu totul altceva cand te dai jos sa te uiti...
Da oricum, chiar se merita sa ai asemenea amintiri :)

Related Posts with Thumbnails