27 February 2012

Iar Paris

Da, iar Paris. Rămăşiţele unei plimbări de septembrie care a început la Operă, a ajuns pe lângă Pont de Bercy iar mai apoi, diametral opus, pe Ile de la Jatte. Mă rog, v-am mai arătat imagini din plimbarea asta...
Acest Pont de Bercy e destul de la marginea Parisului într-o zonă mai mult rezidenţială şi mai puţin turistică.
Orice dubă lăsată de izbelişte devine materie primă pentru oamenii cu spray-uri cu vopsea.
Clădirea a ceva minister dacă nu mă înşel. Are heliport şi dacă vrei poţi să cobori direct în şalupă să pleci pe Sena.
Despre Pont de Bercy v-am mai zis, e un pod normal pe care trec pietonii, bicicliştii şi maşinile dar metroul are construit un fel de pod peste pod. Bicicliştii merg pe sub metrou.
Pasarela pietonală Simone de Beauvoir.
De la Bercy am mers un pic la Nation...
...şi de acolo am luat metroul numărul 2. De altfel o plimbare pe care vi-o sugerez este cea cu metrourile 2 şi 6. Împreună descriu un traseu circular: Numărul 6 pleacă de la Charles de Gaulles-Etoile şi merge prin sudul Parisului având o bună parte din traseu deasupra pământului şi ajunge la Nation. Sora sa, linia 2 pleacă de la Nation şi se întoarce la Etoile dar prin nordul Parisului trecând prin zone ca Moulin Rouge.

Am coborât la La Chapelle...
...şi am traversat podul peste calea ferată pe jos. Eurostar-urile stau cuminţi visând la Londra.
Şi tot plimbându-mă aşa am ajuns pe Ile de la Jatte - o insulă în apropiere de La Defense. Insula e destul de exclusivistă din câte imi dau seama, dacă mă uit la maşinile parcate acolo - un Mustang de exemplu.
Ca să înţelegeţi...un apartament cu 3 camere de 70m2 costă 850.000 euro. Nu e cel mai scump din Paris dar nici ieftin nu e. Dar e frumos...e atât de linişte, o parte din insulă e parc. Nu le am cu arondissmentele şi nu ştiu unde e mai bine să locuieşti în Paris dar Ile de la Jatte mi se pare o idee bună.

No comments:

Related Posts with Thumbnails