03 February 2012

Slow (and very cold) week-end

Povestea week-end-ului trecut în câteva imagini. E vorba de week-end-ul de după urgia care a blocat diverse drumuri prin ţară. Parţial din cauza asta proiectul meu de week-end s-a transformat în "trezeşte-te când poţi şi ieşi din casă la o plimbare".

Mai întâi am trecut prin Piaţa Constituţiei pe la protestul împotriva proiectului Roşia Montană. La pozat, nu la susţinut.

Tipul cu steagul imens era vânat de mai toţi fotografii. Scuzaţi pentru clişeu dar trebuia să mă joc cu saturaţia, era aşa lucios steagul că nu m-am putut abţine.
Dat fiind că nu era prevăzută ciomăgeală, televiziunile şi-au pierdut interesul şi la fel şi eu aşa că am dat o raită prin Parcul Carol.
Chirăială pe derdeluş, raţe şi gâşte pe ochiul de apă neîngheţat încă...
Nesatisfăcător, aşa că am zis să merg spre Giurgiu să văd urmele urgiei. Zis şi făcut, am ieşit spre Giurgiu şi într-adevăr urgie a fost. Cel mai rău a fost după Adunaţii Copăceni la coborârea spre Călugăreni unde şi atunci se circula pe o singură bandă iar munţii de zăpadă de pe margine aveau vreo 3-4 metri înălţime. Am mers până la Uzunu unde am întors şi apoi am ales un drum judeţean la întâmplare care părea deschis. DJ411 pe numele lui, acesta duce din Călugăreni spre Comana. Abia curăţat şi puţin circulat, foarte fain. O plimbărică plăcută.

Ceea ce cred că este Mânăstirea Delta Neajlovului.
DJ411 în toată splendoarea lui. Fiind ger, zăpada nu se lipea şi maşina ridica în spatele ei un nor alb.
Duminică am ieşit din casă dimineaţă pe un ger sănătos să văd ce se petrece la Semi-Maratonul Gerar. Cum se întâmplă de obicei, odată ajuns la eveniment, numai evenimentul nu-mi apare în imagini.

Ahahaha, Arabia pământ românesc.
Bine, bine, am şi imagini de la alergătură.
Mai întâi a fost cross-ul, adică un singur tur de Politehnică (că acolo a avut loc şi Semi-Maratonul, doar că a avut mai multe ture). Au fost şi oameni în vârstă, şi amatori, şi ceea ce cred că erau profesionişti care îşi făceau încăzirea pentru semi-maraton. Unii arătau ca şi cum ar fi în elementul lor...
...alţii arătau ca şi cum cross-ul era foarte aproape să se termine tragic pentru ei. Cam cum aş arată eu dacă aş încerca aşa ceva.
Şi iată că se apropie câştigătorul cross-ului 2012...cu, scuzaţi expresia, mucii îngheţaţi. Nu-mi bat joc, erau -13 grade, omul a depus efort, asta e. Oricum a câştigat cu un avans considerabil faţă de locul 2 şi 3. Altă ligă.
Până să se dea startul la semimaraton eu am îngheţat bocnă şi m-am mutat mai spre casă, deşi am aşteptat să văd cum trece plutonul fruntaş, cel puţin la prima tură. N-am idee cine a câştigat pentru că am plecat spre alte treburi. Pentru încheiere, un trecător văzându-mă că îi pozez a remarcat cu voce tare: "Eh, ce să fie...nişte nebuni care aleargă".
Week-end-ul acesta codul galben de ninsori (sau primul cod roşu de ninsori, cum se zvoneşte prin târg) mă ţine acasă, nema Mare Neagră aburindă, nema stabilopozi acoperiţi de gheaţă, nema road-trip.

4 comments:

Vlad said...

Week-end-ul trecut a fost un week-end frumos. Am plecat vineri, la 4pm din bucuresti pe a1. Totul era super-ok, mai putin vreo 5-10km cu bucati de gheata pe a1. Drumul aproape liber... daca au fost 30 masini cred ca deja e mult. Dupa Pitesti totul era linistit, soseaua chiar uscata.

Trebuie sa recunosc ca daca te uiti la TV, nici macar nu mai iesi din casa. Ceea ce ma uimeste este forta pe care o are mass-media asupra populatiei si care mi se pare din ce in ce mai mare (a se vedea si ultimul hoax aruncat acum 1-2 zile cum ca magazinele au ramas cu rafturile goale din pricina codului rosu... iar rumanii nostrii au invadat supermarketurile cumparand salbatic sa mai apuce si ei cate-ceva).

Andrei C. said...

He he, Carrefour controleaza inmh :)

Da sa stii ca spre Giurgiu cred ca a fost rau. Cine a vrut sa treaca pe acolo nu a avut nici o sansa. Ce mi s-a parut un lucru interesant este ca aseara la 6 era liber pe strayi. Une era ambuteiajul de vineri seara? Lumea s-a speriat si a eliberat ringul :)

Anonymous said...

vrei sa zici forta ministrului de interne cu declaratiile lui agramate. magazinele chiar aveau rafturile goale, eu am fost sa-mi iau niste pui, pentrudedimineata, nu stiam ca s-a anuntat sfarsitu lumii. pana la urma am luat un copan de curcan ca altceva nu prea am gasit :(
faine pozele, eu am fost in herastrau si am dat peste niste veverite care nu fusesera la cumparaturi :)

Andrei C said...

Dat fiind ca acum e iar cod, ma gandesc sa ies dupa provizii ca s-au dus alea de la codul trecut. Sper sa mai fie ceva.

Related Posts with Thumbnails