13 February 2012

Lausanne

Prima impresie a fost că am dat peste Genova 2. Bine, Lac Leman, desi e cel mai mare lac cu apă dulce din Europa, nu e mare - nu miroase a mare, nu e cald. Compensează un pic faptul că peste lac sunt munţi. Dar cel mai important, oraşul e etajat.
Cu toate astea au metrou care urcă dealul. E asemănător cu cel din Paris în sensul că are roţi de cauciuc ca să poată urca pantele. Staţia de la gară parcă e în pantă (acolo şi-a dat obştestul sfârşit Tammy când n-am ascultat sfaturile localnicilor şi nu m-am ţinut de bare). Pe sub podul din imaginea de mai sus trece metroul - are şi el un pod mai mic.
Dacă vă amintiţi, am început plimbarea prin Lausanne cu o vizită la restaurantul de pe deal şi la turnul de lemn. De acolo am continuat cu o plimbare prin centru, la picior.
Am avut parte de o vreme ciudată cu reprize de ploaie şi soare.
Din ce am aflat, Lausanne are o viaţă de noapte destul de animată pentru că fiind în partea franceză, se mai tolerează anumite lucruri aşa că lumea vine şi de la Berna ca să petreacă în Lausanne. N-am apucat să văd acest aspect din mai multe motive, principalul fiind că nu am înoptat în Lausanne.
Vedere de pe pod la ceea ce mi s-a zis că ar fi fost albie a râului.
Am fost şi în suburbii la un fel de Decathlon local - şi am băut o chestie locală, o băutură cu zer din câte am înţeles. Acceptabilă.
Am avut parte şi de tur ghidat în Ecole Polytechnique căci my swiss liason se doctoriceşte acolo. Interesant, interiorul seamănă ca tematică (navă/submarin) cu politehnica din Genova.

Şi toate ca toate, dar trebuia mers să văd gârla. De fapt, v-am arătat deja imagini, sunt cele cu apusul de aur. Dar nu-i nimic, mai am un set de imagini de acolo, separat.

No comments:

Related Posts with Thumbnails